БЕЗПЛАТЕН ВХОД ЗА КЪЩА МУЗЕЙ „П. К. ЯВОРОВ” ПО ПОВОД

140-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПОЕТА

  

На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец Пейо Яворов, от 11,30 до 13,00 часа, в двора на къщa музей  „П. К. Яворов”, на ул. „Г. С Раковски” в столицата, студенти поети от СУ „Св. Климент Охридски” ще представят свои творби, посветени на П. К. Яворов.

Приветствия ще поднесат зам. кметът на София д-р Тодор Чобанов и директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов.

По инициатива на Дирекция „Култура” към Столична община ще бъдат раздавани флаери с негови произведения, а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисите Силвия Лулчева и Йоана Буковска. Превод на Яворови творби на украински ще представи поетесата Анна Багряна.

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов”  може да бъде разгледана в рамките на работния ден. Входът е безплатен!

Проявата е част от културния календар на Столична община и на Националния литературен музей по повод годишнината от рождението на Яворов. На 11 януари ще бъде официалното честване в Големия салон на БАН, когато ще бъде представена изложбата „Път, на който не съзирам края…” и ще бъде открита конференцията „Между денят и тмата…”, организирана от НЛМ и Института за литература към БАН.