НАЦИОНАЛНИЯТ ЛИТЕРАТУРЕН МУЗЕЙ В „ЕВРОПЕЙСКА НОЩ

НА МУЗЕИТЕ – 2021“

На 3 юли (събота) 2021 г. ще се проведе 17-ото издание на „Европейска нощ на музеите – София“. Организатори са Френският институт в Бългaрия, Министерство на културата и Столична община. В инициативата ще участват повече от 40 музеи и галерии, които ще се включат с изложби, концерти, ателиета и разнообразни арт прояви. Събитието се организира с подкрепата на BNP Paribas и Schneider Electric.

За поредна година Националният литературен музей участва в „Европейската нощ на музеите“, като посетителите ще могат да разгледат постоянните експозиции на къщите музеи, включени в картата под номера: 18. „Иван Вазов“, 19. „Никола Й. Вапцаров“, 20. „Петко и Пенчо Славейкови“ и 21. „П. К. Яворов“.

Специално за „Нощ на музеите – 2021“, от 19:00 ч., в залите на „Високото пространство“ на къща музей „Никола Й. Вапцаров“ ще бъде открита изложба с фотографии на Николай Трейман – „Светлописи по Яворов в последния дом на Вапцаров“.

Посещенията в постоянните експозиции на къщите музеи ще се осъществяват при спазване на действащите противоепидемични мерки. Допускат се до 10 души едновременно, а в къща музей „Пейо К. Яворов“ – до 5 души.

Работното време ще бъде от 18:00 до 22:00 ч.

Вход свободен.