Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч“ събира почитатели в къща музей „Иван Вазов“ 

Обновената къща музей на Патриарха на българската литература в центъра на столицата събира почитатели на художественото слово.

Българските ученици не само четат и изучават стихотворения, но и наизустяват много от тях, рецитират ги в клас и пред публика. За да подкрепи и доосмисли това вдъхновено усилие на младите хора, къща музей „Иван Вазов” откри Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч”.

Заедно с актьора Янко Лозанов, един от най-впечатляващите съвременни интерпретатори на българска класическа поезия, децата - и малки, и големи, а защо не и възрастните, ще могат да овладяват тайните на доброто изпълнение, да се преизпълват със силата на думите и безкрая на речта.

Желаещите да посещават ателието ще успеят да придобият и съвсем конкретни изпълнителски умения като техника на правоговора, коригиране на диалектни говори, дикция и артикулация, слово пред микрофон и поведение на сцена.

Ателието ще има и свои публични прояви, ще представя усвоените умения на участниците на сцена, ще участва с рецитали в различни събития.

Заниманията на Ателието се провеждат всяка събота от 11 до 13 часа в къща музей „Иван Вазов” в центъра на столицата ни - на ул. „Иван Вазов” № 10. Записването може да стане на телефона на музея 02/988 12 70, на телефон 0889 410 910 и на имейл адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Линкове за инициативата

http://mc.government.bg/newsn.php?n=5170&l=1

 https://www.slova.bg/events/573-events-atelie-za-recitatori

http://smart.dir.bg/dnes/news/20161909/