Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч“ събира почитатели в Къща музей „Иван Вазов“

Последна редакция: 12/02/2023

Обновената къща музей на Патриарха на българската литература в центъра на столицата събира почитатели на художественото слово.

Българските ученици не само четат и изучават стихотворения, но и наизустяват много от тях, рецитират ги в клас и пред публика. За да подкрепи и доосмисли това вдъхновено усилие на младите хора, къща музей „Иван Вазов” откри Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч”.

Заедно с актьора Янко Лозанов, един от най-впечатляващите съвременни интерпретатори на българска класическа поезия, децата - и малки, и големи, а защо не и възрастните, ще могат да овладяват тайните на доброто изпълнение, да се преизпълват със силата на думите и безкрая на речта.

Желаещите да посещават ателието ще успеят да придобият и съвсем конкретни изпълнителски умения като техника на правоговора, коригиране на диалектни говори, дикция и артикулация, слово пред микрофон и поведение на сцена.

Ателието ще има и свои публични прояви, ще представя усвоените умения на участниците на сцена, ще участва с рецитали в различни събития.

Заниманията на Ателието се провеждат всяка събота от 11 до 13 часа в къща музей „Иван Вазов” в центъра на столицата ни - на ул. „Иван Вазов” № 10. Записването може да стане на телефона на музея 02/988 12 70, на телефон 0889 410 910 и на имейл адрес  yanko_lozanov@abv.bg 

Линкове за инициативата

http://mc.government.bg/newsn.php?n=5170&l=1

https://www.slova.bg/events/573-events-atelie-za-recitatori

http://smart.dir.bg/dnes/news/20161909/

Публикувано на: 09/02/2023
Автор:
nlmuseum
свързани публикации