Изложба "И ние бяхме деца"

Последна редакция: 12/02/2023

На 20 март от 16.00 ч. в къща музей „Никола Вапцаров", ул. „Ангел Кънчев" № 37, ет. 4 Националният литературен музей и Исторически музей – Попово откриват съвместна изложба „И ние бяхме деца".
Изложбата представя играчки и детски фотографии от първата половина на XX-ти век, които ни връщат във времето, когато Дора Габе, Цанко Церковски, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стубел, Асен Разцветников написват чудесните си стихове за деца. Наред с тях могат да се видят и оригинални илюстрации на Илия Бешков, Вадим Лазаркевич, Никола Тузсузов.
Авторите на изложбата са погледнали на детския свят от различни посоки и закачливо ни намигат, че всички ние, възрастни и сериозни хора, сме били деца, и ни канят да се върнем в него. Поне за малко. Всеки, който желае може да бъде участник в нашата програма – със стихотворение, песен, спомен или... с каквото реши.
Домакините са подготвили изненада за всяко дете, посетител на изложбата, като ще си тръгне с подарък, който саморъчно ще изработи.
Изложбата може да бъде посетена във всеки работен ден до 20 април 2015 г. от 10 до 17 часа като всеки път сюрпризите за децата ще бъдат различни срещу скромната сума от 2 лева. Очакваме ви!

Публикувано на: 07/02/2023
Автор:
nlmuseum
свързани публикации